Το τηλεσκόπιο Hubble γίνεται 25 ετών!


Γενέθλια έχει σήμερα το τηλεσκόπιο Hubble που συμπληρώνει τα 25 χρόνια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μας υπενθυμίζει τις φωτογραφίες που μας έκοψαν την ανάσα.












Το Hubble τέθηκε σε λειτουργία από τη NASA στις 24 Απριλίου του 1990 και αποτελούσε μια εκ των σημαντικότερων εργασιών σχετικά με την ερεύνα του διαστήματος, γίνεται 25 χρονών. Το εγχείρημα που κόστισε περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια δολάρια άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι αστροναύτες και οι ερευνητές παρατηρούσαν το διάστημα.

Το τηλεσκόπιο είναι εξοπλισμένο με κάμερες που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από απόσταση μεγαλύτερη των 3.4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, ενώ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.2 εκατομμύρια παρατηρήσεις κατά τη περιφορά του γύρω από τη Γη.

Το τηλεσκόπιο αναμένεται να αποσυρθεί τα ερχόμενα χρόνια, ωστόσο η NASA αναφέρει ότι έχει ήδη βρει αντικαταστάτη στο νέο και πιο εξελιγμένο τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2018. Η αποστολή του νέου τηλεσκοπίου είναι να εντοπίσει τους πρώτους γαλαξίες που δημιουργήθηκαν, ώστε να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες στους ερευνητές.
 


 



 


 
 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου