10 άλυτα ιστορικά μυστήρια (video)


10 μυστήρια γεγονότα που έχουν προκαλέσει...πονοκέφαλο στους ιστορικούς!



















10. Το χειρόγραφο Βόινιτς: είναι ένα μυστηριώδες εικονογραφημένο βιβλίο με ακατανόητο περιεχόμενο. Θεωρείται ότι γράφτηκε πριν από αιώνες (400 έως 800 χρόνια περίπου) από κάποιον άγνωστο συγγραφέα, που χρησιμοποίησε ένα άγνωστο σύστημα γραφής και ακατανόητη γλώσσα.

 9.  Το περιστατικό στο πέρασμα Dyatlov: 9 ορειβάτες βρέθηκαν νεκροί το 1959 σε βουνό της ρωσίας, με σπασμένα κεφάλια, βγαλμένες γλώσσες και ραδιενέργεια στα ρούχα τους.

8. Ρονγκορόνγκο: ένα χειρόγραφο γραμμένο στην γλώσσα των Ραπανούι στα νησιά του Πάσχα που δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί.

7. Το μυστήριο του Celtic Wood: ένα τάγμα αυστραλών στρατιωτών εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος το 1917 κατά τη διάρκεια μιας μάχης εναντίον των Γερμανών.

6. Η ταυτότητα του Ρομπέν των Δασών: ιστορικό πρόσωπο που ποτέ δεν αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα.

5. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων: ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα.

4. Κάσπαρ Χάουζερ: ένα παιδί εμφανίστηκε από το πουθενά το 1828 στους δρόμους της Νυρεμβέργης και ισχυριζόταν ότι είχε ζήσει όλη τη ζωή του σε ένα σκοτεινό κελί. Στην ηλικία των 19 ο Χάουζερ μαχαίρωσε τον εαυτό του μέχρι θανάτου.

3. Η χαμένη ρωμαϊκή λεγεώνα: 5000 στρατιώτες της 9ης ρωμαϊκής λεγεώνας εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς το 117 μ.χ.

2. Η προδοσία της Άννας Φρανκ: παραμένει άγνωστο ποιος πρόδωσε την κρυψώνα της Άννας Φρανκ στους γερμανούς.

1. Η εξαφάνιση του πολιτισμού του Ινδού ποταμού: ανεπτυγμένος πολιτισμός που απαριθμούσε σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους εξαφανίστηκε γύρω στο 1800 π.χ. Οι πιθανές εξηγήσεις είναι ο σεισμός ή η κλιματική αλλαγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου